Till er som är och varit sjuka + info om NO prov

Hej elever och föräldrar i år 5
Många är nu sjuka men här i skolan jobbar vi på som vanligt. Det är bra om de som kan och har piggnat till sig, tittar igenom det vi gjort i skolan, så man inte kommer för mycket efter.

Matematik
I matematiken har vi arbetat med ekvationer och uttryck. Vi har arbetat med uppgifter som ligger i Showbie men även i Bingel som är ett verktyg på webben. Där finns utvalda uppgifter som eleverna kan göra hemma. Se länk

NO
I NO har vi arbetat med Blodsystemet fram till tis v. 4 och sedan i morgon onsdag börjar vi med immunförsvaret. Vi tittar på filmer på sli.se och läser i boken Koll på NO. (Finns även i showbie med begreppslista)

NO prov den 15/2
på texten i KOLL PÅ NO s. 28- 35 (Finns även i Showbie samt på inläsningstjänst)
Begreppslista (Finns i showbie No- koll på No s. 28-35)

Områden:
Andning
Blodsystemet
Kroppens reningsverk
Muskler

SO
Elever som år/varit sjuka rekommenderas stanna på studiestugan torsdag för att ta igen en del. Namngeografi kan man plugga hemma.

Vi är klara med tankekartorna för de båda länderna i Europa som vi jobbar med och skriver för fullt på våra jämförande texter.För de elever som vill ha kamratbedömning ska texterna vara klara innan onsdagens lektion (i morgon). Vi lämnar in den förbättrade texten senast fredag och den kommer då att slutbedömas.

Vi kommer att ha förhör på Europas floder, bergskedjor, sjöar och hav samt huvudstäder nästa vecka (v 6) och jag har gjort urval för vilka av dem ni ska kunna. Det finns länkar i showbie under SO med rubriken “Läxa till v.6” så ni inte behöver plugga in precis allt som finns på Seterra. Det är 24 städer, sex floder, sex bergskedjor och tio sjöar/hav. Vi har tränat namngeografi vid flera tillfällen, ända sedan i höstas, så en del av det kan ni redan. Detta går även att plugga/repetera på iPaden hemma.

SV
Vi arbetar vidare med lässtrategier och läsförståelse. Arbetsuppgifter vi gjort på Showbie är:
Tonje och det hemliga brevet
Man tappar nästan andan

ENG
Vi har gått igenom Chapter 15, som är läxa till nästa vecka – finns på Showbie.

Kommentera