VÄLKOMSTBREV TILL 4Mb

Till alla elever och föräldrar i 4Mb!

Hoppas att ni har haft ett skönt och roligt sommarlov och att ni nu är sugna på att börja i Sollentuna Musikklasser. Vi tycker att det ska bli kul att sätta igång höstterminens arbete tillsammans med er!

INSKOLNINGSSCHEMA

Upprop sker tisdagen den 23 augusti klockan 10.30-12.15 i sal 23. Onsdag 24 augusti, torsdag 25 augusti, fredag 26 augusti samt måndag 29 augusti har klassen ett eget inskolningsschema. Eleverna börjar 08.15 och slutar 11.45 eller 12.30 (se tidigare information via mail) dessa dagar. Qben har öppet från 12.30 för de barn som är anmälda. Efter den schemalagda tiden har vi inskolningssamtal enligt tidigare utskick via mail.

SCHEMA
Vi som är mentorer i klass 4Mb är Maria Sandfjord och Josefine Enneby. Vi kommer att ha mentorstid på måndagar och fredagar, då vi tar upp sådant som rör klassen, skriver in läxor, har klassråd, pratar om rutiner, hur man är mot varandra och jobbar med Olweus. Maria har klassen i NO och tillsammans med Åsa Öhrn matematik. Josefine kommer att undervisa i bild, som eleverna har under höstterminen. Jakob Lundqvist är klassens musiklärare, Birgitta Spångfelt har svenska och engelska, Fredrick Lööv har idrott, Sarah Wikström har SO, Per Spång har träslöjd och Sara Ritzén har textilslöjd. Anna Åsén, vår speciallärare, arbetar med extra stöd i svenska. Som ni ser på schemat har vi halvklasser i musik, svenska, engelska, NO och slöjd.

Eleverna kommer att delas i två grupper och ha en slöjdart per termin.

KLASSBLOGGEN
Gå in på bloggen via http://8.sollentuna-musikklasser.se och fyll i er mailadress för att få ett mail när det publiceras ny information där. Information om läxor, aktiviteter och lovdagar finns kalendern på bloggen.

Vi står inför en övergång till Infomentor för all kontakt mellan hem och skola, men det är ännu inte helt implementerat, så tills vidare används klassbloggarna.

INFOMENTOR
Används för frånvaro och terminsbedömning just nu. Se bifogat blad.

INFO OM SOLLENTUNA MUSIKKLASSER
På Sollentuna musikklassers hemsida ( www.sollentunamusikklasser.se ) finns under fliken Elev / Föräldrar massor av information under fliken Elevpärmen, t ex telefonnummer, läsårsdata och information om ledighet.

SJUKFRÅNVARO
Elevs frånvaro anmäls av målsman varje sjukdag före kl 7:50, antingen genom att ni lägger in den i Infomentor eller att ni ringer på tel 08 – 579 221 12. Sjukanmälan anmäls varje sjukdag av vårdnadshavaren. Vid sen ankomst ring samma nummer och meddela det.

FÖRÄLDRAKONTAKT
Fyll i blanketten ”Kontakt skola-hem” (bifogas) och lämna till skolan så snart som möjligt. Det är viktigt att vi kan nå er föräldrar eller annan anhörig om det skulle behövas.

IDROTT
Eleverna ska ha med sig idrottskläder, skor och handduk (märkta med namn och helst klass) till varje idrottslektion (måndagar och torsdagar). Det blir utegympa så länge vädret tillåter.

LÄROBÖCKER
Alla läroböcker, som är till låns, ska skyddas med papper eller plast och förses med etikett med elevens namn och klass. Förstörda eller försvunna böcker får ersättas helt eller delvis.

FRUKT
Det är svårt att koncentrera sig när magen kurrar. Det kan därför vara bra att ha med sig en frukt, macka eller dylikt att äta på eftermiddagsrasten, eftersom lunchen är redan 10.30.

IPADS
Eleverna får en iPad och en laddare under de första veckorna på skolan. Denna är till för skolbruk och vi lägger tillsammans in de appar som eleverna ska använda. Inga egna apple-ID ska användas. Det förväntas att eleverna ser till att iPaden är laddad när de kommer till skolan. Tyvärr är dessa inte nya, så batteriet är inte på topp.

SHOWBIE
Showbie är ett IKT-verktyg/app där vi delar dokument och läxor med eleverna. Ni föräldrar kommer snart få inloggningsuppgifter, så ni kan se det vi gör i skolan och hjälpa era barn på bästa sätt.

KORT INFO
Föräldramöte 6/9 18.30-20.30
Öppet hus – komp-ledigt Datum kommer.
Höstlov för eleverna vecka 44
Julavslutning 22/12

BIFOGADE PAPPER
Läs igenom följande papper tillsammans med ert barn och skriv under papper 4, 5, 6, och 7 och be ert barn ta med dem till skolan snarast.
1. Schema
2. Klasslista (kolla att era uppgifter stämmer – meddela oss ändringar)
3. Trivselreglerna
4. Godkännande av publicering av bilder
5. Kontakt skola-hem
6. Bibliotekskontrakt
7. Datakontrakt gäller iPad
8. Infomentor info

ATT TA MED
Det vore bra om eleverna så snart som möjligt har med sig följande till skolan:
bänkpapper, ca 60×50 cm
bänkbok (skönlitterär kapitelbok)

Vi önskar er alla varmt välkomna till 4Mb i Sollentuna Musikklasser!

Maria och Josefine

KONTAKTUPPGIFTER

Maria Sandfjord 

marsa_s@edu.sollentuna.se

tel 08 – 579 221 30

Josefine Enneby

sxd971@edu.sollentuna.se

tel 08 – 579 221 30

Kommentera