månadsarkiv: augusti 2016

Inbjudan till föräldramöte

Föräldramöte på Sollentuna Musikklasser!

Datum: tisdag den 6 september
Tid: 18.30-20.30
Plats: Aulan

Vi börjar med en gemensam samling i aulan för sedan avsluta i respektive klassrum.

Varmt välkomna,
önskar Åse Mellerstedt, rektor och Helena Åhman, biträdande rektor

4Ma – sal 22 7Ma – sal 18
4Mb – sal 23 7Mb – sal 17
5Ma – sal 10 8Ma – sal 9
5Mb – sal 13 8Mb – sal 8
6Ma – sal 11 9Ma – sal 19
6Mb – sal 12 9Mb – sal A-207 (no-sal)
6Mc – sal 24

Naturskolan

På fredag den 9/9 promenerar vi till naturskolan med 4 Mb. Denna information är även medskickad i ryggsäckarna hem idag!

Utedagen med med Naturskolan vid Bögs gård.
Liv i vatten
4Mb onsdag 9/9
Dagens innehåll
Växter och djur i vatten. Vi samlar småkryp i vattnet och tar reda på vad djuren behöver för att leva och hur de är anpassade till vattenliv. Hur kan djuren andas under vatten? Hur kan de röra sig under vatten? Vi kommer att se olika djurs livscykler från larv till insekt.

Du kan välja mellan två sätt att ta dig till och från Naturskolan

Promenera med skolpersonal dit.
Kl. 8.15 vid skolans fotbollsplan samlas de som vill promenera tillsammans

De som tar sig själva till Naturskolan
Samling kl 8.45 på parkeringen till Bögs gårds parkering.

Kläder efter väder, det kan vara kallt. Stövlar, vi ska håva småkryp i vattnet. Bra med extra tröja i ryggsäcken och kanske ett par extra strumpor om man blir blöt. Kanske en påse att lägga blöta saker i.
Lunchmatsäck som går att äta ute. Gärna frukt att äta innan vi börjar våra undersökningar. Extra dryck om det är varmt.
Sitterunderlag

————————————————————————————————————————

Fyll i nedanstående uppgifter och lämna lappen till din mentor senast den 7 september.

______________________________________________________________________
Elevens namn

□ Jag tar mig på egen hand till parkeringen vid Bögs gård till kl.8.45.

□ Jag vill gå tillsammans med personal från skolan kl 8.15.

□ Jag tar mig hem på egen hand från parkeringen vid Bögs gård kl. 13.00.

□ Jag vill gå tillsammans med personal till skolan. Vi beräknar vara tillbaka ca 13.30.

_____________________________________________________________
Förälders underskrift

Ang välkomstsamtalstider

I somras skickade vi ut en rättelse till den första listan på samtalstider. Anledningen var att datumen inte stämde och vissa fick tider på lördagen. Det verkar nu som att detta mail från expeditionen inte nått alla och vi hade många som inte kom på sina tider idag. Detta är oturligt och en miss från oss men det måste vara dessa tider som gäller. Om dessa inte fungerar får vi byta till en annan tid en annan dag. Maila oss i så fall.

Mvh Maria och Josefine

Observera eventuellt nya tider för samtal 4 Mb

Tider för samtal 4Mb

Tisdagen den 23 augusti Torsdagen den 25 augusti
8.20 13.00 Gustav
8.40 Sofia 13.20 Simon
9.00 13.40 Felicia
9.20 Amanda 14.00 Elsa
13.00 Andreas 14.20 Inez
13.20 Adam 14.40 Agnes
13.40 Axel
14.00 Fredagen den 26 augusti
14.20 Arvid 13.00 Mika
14.40 Olivia 13.20 Emil
15.00 Tyra 13.40 Greta
14.00 Jethro
Onsdagen den 24 augusti 14.20 Emily
13.00 Emma 14.40 Leon
13.20 Alva Måndagen den 29 augusti
13.40 Molly 13.00 Emilia
14.00 Tess 13.20 Feirie
14.20 Stina 13.40 Stella? Kan ni då? 
14.40 Ellen

Du som har ett speciellt intresse för matematik – anmäl dig till pizzaklubben

Pizzaklubben fortsätter i höst!
Sollentuna vill fortsätta arbetet med att uppmärksamma elever med särskild fallenhet för matematik genom att skapa en mötesplats som har till syfte att erbjuda elever en undervisning som möter deras kapacitet och stimulerar till nyfikenhet. Under höstterminen 2016 kommer därför Pizzaklubben att arrangeras av Edsbergsskolan på uppdrag av barn- och utbildningskontoret. Ansvariga för Pizzaklubbens innehåll är Edsbergsskolans förstelärare i matematik, Adam Jonsson och Catherine Mortimer-Hawkins. Pizzaklubben kommer att vända sig till elever i åk 2-9. Har du varit med förut eller skulle vilja vara med så anmäl dig nu!

Pizzaklubben
Under tre torsdagar kommer vi att arbeta med problemlösning som håller en hög matematisk nivå, där vi diskuterar och resonerar oss fram till olika lösningar tillsammans. Uppgifterna har som syfte att stimulera nyfikenhet och utmana tankesätt inom matematik samt bredda redan etablerade kunskaper. Dessutom under kvällen äter vi pizza, umgås och lär känna varandra!

Tider
Träffarna kommer äga rum på torsdagar enligt följande:
Träff 1 13/10 Tid 16:00-18:15
Träff 2 17/11 Tid 16:00-18:15
Träff 3 8/12 Tid 16:00-18:15

Lokal: Edsbergsskolans matematikverkstad (C13)

Anmälning
Anmälan görs via länk av vårdnadshavare senast den 11/9-16. Antalet platser är begränsade och skolor/undervisande lärare kommer att kontaktas för rekommendation. Bekräftelse om plats skickas ut i slutet av september 2016 av Pizzaklubben till vårdnadshavarna.

Pizzaklubben är ett samarbete på kommunövergripande nivå mellan FoUgruppen, Elevstöd och utveckling samt rektorsgruppen.

VÄLKOMSTBREV TILL 4Mb

Till alla elever och föräldrar i 4Mb!

Hoppas att ni har haft ett skönt och roligt sommarlov och att ni nu är sugna på att börja i Sollentuna Musikklasser. Vi tycker att det ska bli kul att sätta igång höstterminens arbete tillsammans med er!

INSKOLNINGSSCHEMA

Upprop sker tisdagen den 23 augusti klockan 10.30-12.15 i sal 23. Onsdag 24 augusti, torsdag 25 augusti, fredag 26 augusti samt måndag 29 augusti har klassen ett eget inskolningsschema. Eleverna börjar 08.15 och slutar 11.45 eller 12.30 (se tidigare information via mail) dessa dagar. Qben har öppet från 12.30 för de barn som är anmälda. Efter den schemalagda tiden har vi inskolningssamtal enligt tidigare utskick via mail.

SCHEMA
Vi som är mentorer i klass 4Mb är Maria Sandfjord och Josefine Enneby. Vi kommer att ha mentorstid på måndagar och fredagar, då vi tar upp sådant som rör klassen, skriver in läxor, har klassråd, pratar om rutiner, hur man är mot varandra och jobbar med Olweus. Maria har klassen i NO och tillsammans med Åsa Öhrn matematik. Josefine kommer att undervisa i bild, som eleverna har under höstterminen. Jakob Lundqvist är klassens musiklärare, Birgitta Spångfelt har svenska och engelska, Fredrick Lööv har idrott, Sarah Wikström har SO, Per Spång har träslöjd och Sara Ritzén har textilslöjd. Anna Åsén, vår speciallärare, arbetar med extra stöd i svenska. Som ni ser på schemat har vi halvklasser i musik, svenska, engelska, NO och slöjd.

Eleverna kommer att delas i två grupper och ha en slöjdart per termin.

KLASSBLOGGEN
Gå in på bloggen via http://8.sollentuna-musikklasser.se och fyll i er mailadress för att få ett mail när det publiceras ny information där. Information om läxor, aktiviteter och lovdagar finns kalendern på bloggen.

Vi står inför en övergång till Infomentor för all kontakt mellan hem och skola, men det är ännu inte helt implementerat, så tills vidare används klassbloggarna.

INFOMENTOR
Används för frånvaro och terminsbedömning just nu. Se bifogat blad.

INFO OM SOLLENTUNA MUSIKKLASSER
På Sollentuna musikklassers hemsida ( www.sollentunamusikklasser.se ) finns under fliken Elev / Föräldrar massor av information under fliken Elevpärmen, t ex telefonnummer, läsårsdata och information om ledighet.

SJUKFRÅNVARO
Elevs frånvaro anmäls av målsman varje sjukdag före kl 7:50, antingen genom att ni lägger in den i Infomentor eller att ni ringer på tel 08 – 579 221 12. Sjukanmälan anmäls varje sjukdag av vårdnadshavaren. Vid sen ankomst ring samma nummer och meddela det.

FÖRÄLDRAKONTAKT
Fyll i blanketten ”Kontakt skola-hem” (bifogas) och lämna till skolan så snart som möjligt. Det är viktigt att vi kan nå er föräldrar eller annan anhörig om det skulle behövas.

IDROTT
Eleverna ska ha med sig idrottskläder, skor och handduk (märkta med namn och helst klass) till varje idrottslektion (måndagar och torsdagar). Det blir utegympa så länge vädret tillåter.

LÄROBÖCKER
Alla läroböcker, som är till låns, ska skyddas med papper eller plast och förses med etikett med elevens namn och klass. Förstörda eller försvunna böcker får ersättas helt eller delvis.

FRUKT
Det är svårt att koncentrera sig när magen kurrar. Det kan därför vara bra att ha med sig en frukt, macka eller dylikt att äta på eftermiddagsrasten, eftersom lunchen är redan 10.30.

IPADS
Eleverna får en iPad och en laddare under de första veckorna på skolan. Denna är till för skolbruk och vi lägger tillsammans in de appar som eleverna ska använda. Inga egna apple-ID ska användas. Det förväntas att eleverna ser till att iPaden är laddad när de kommer till skolan. Tyvärr är dessa inte nya, så batteriet är inte på topp.

SHOWBIE
Showbie är ett IKT-verktyg/app där vi delar dokument och läxor med eleverna. Ni föräldrar kommer snart få inloggningsuppgifter, så ni kan se det vi gör i skolan och hjälpa era barn på bästa sätt.

KORT INFO
Föräldramöte 6/9 18.30-20.30
Öppet hus – komp-ledigt Datum kommer.
Höstlov för eleverna vecka 44
Julavslutning 22/12

BIFOGADE PAPPER
Läs igenom följande papper tillsammans med ert barn och skriv under papper 4, 5, 6, och 7 och be ert barn ta med dem till skolan snarast.
1. Schema
2. Klasslista (kolla att era uppgifter stämmer – meddela oss ändringar)
3. Trivselreglerna
4. Godkännande av publicering av bilder
5. Kontakt skola-hem
6. Bibliotekskontrakt
7. Datakontrakt gäller iPad
8. Infomentor info

ATT TA MED
Det vore bra om eleverna så snart som möjligt har med sig följande till skolan:
bänkpapper, ca 60×50 cm
bänkbok (skönlitterär kapitelbok)

Vi önskar er alla varmt välkomna till 4Mb i Sollentuna Musikklasser!

Maria och Josefine

KONTAKTUPPGIFTER

Maria Sandfjord 

marsa_s@edu.sollentuna.se

tel 08 – 579 221 30

Josefine Enneby

sxd971@edu.sollentuna.se

tel 08 – 579 221 30